18 Ağustos 2016 Perşembe

Sonsuz gökyüzüne bak hayal kur.. 


 İnsanlar sürekli bir yerlere bakarlar. 
Plan yaparlar önlerine bakarlar, karşıdan karşıya geçerken sağına soluna bakarlar. 
Özlerler anıları, gidenleri, arkalarına bakarlar. Düşünürler dalgın dalgın yere bakarlar . Kaç kişi kafasını kaldırıp gökyüzüne bakıyor. 
Bir mi, on mu, yüz mü bin mi?  Sanmıyorum. Kimse kendine bu hakkı vermiyor herkesin işleri var, sorunları var, sorumlulukları var sırası mı şimdi gökyüzüne bakmanın. (!)  Gökyüzü nedir?  
Gökyüzü mavidir. Gökyüzü huzurdur, gökyüzü bedavadır hatta yağmura yazılan şiirlerin baş kahramanıdır. 
Hey sen! 
Kendine bugün bir iyilik yap. Kafanı kaldır. İşten, güçten, sorumluluklarından, yetiştirilmesi gereken dosyalardan, yapman gereken sadece kafanı kaldırmak. O pamuk kümelerinin güzelliğinin farkına var. Ve hayal kurmaya başla. Tadına var  ve gülümse. Hayır hayır bu saçmalık da değil zaman kaybı da değil. Bu senin ödülün senin mutluluğun.  Gündüz aydınlığın gece yıldızların. Haydi bakalım hep birlikte  gökyüzüne..  ☁ ☁☁☁☁☁ ☔ ☔  ☀ 🌈 🌈 

Bulutların sonsuzlugunu gördükçe daha da inanacaksın kendine. 

12 Ağustos 2016 Cuma

Okuyan adamları sevin..

Okuyan bir erkekle çıkın, bıraksanız günlerce oyun konsolunun önünden kalkmayacak biriyle değil. Çünkü okuyan adam sizi de bir kitap gibi sakınır korur, zarar vermez. Okuyan bir adam olduğunu bakışından dahi anlayabilirsiniz. Okuyan bir adamla beraber olun.iki kitap fazla koklamak için arkadaşlarını eken.  Kütüphanede bir kitaba aynı anda elini uzattığınız adamı sevin. Çocukça senin benim kavgası yapmanıza gülümseyip kitabı size bırakanı... Metro beklerken okuyan adamdır o. Şaşırmayın ama tek başına oturan adamları sevin . Kitabı önündeyken derin derin düşünen.
Çünkü onlar canlanan karakterin hayalini kurmakla meşguller o an. Gelip yanına otursan farketmezler. Karşılaşma durağınızın Üniversitenin kütüphanesi olan adam. . Can o can. Sadece o anlayacaktır oranın kıymetini. Bak orada kim var?  Evet evet oradakii.. O aradığı kitaplara dalmışken rafların arkasından izlediğiniz adam. Adımların ona doğru gitsin ve en sevdiği kitabı sorun. Kitap sohbeti edeceği birini bulduğu için mutlu bir şaşkınlık oluşacak yüzünde aldırmayın. İlk başlarda kekeleyerek cevap verecek atamadığı için heyecanını . By saatten sonra siz ne yapın biliyor musunuz? Bırakmayın böyle adamları. Bu adamlar güzel severler. Kitap koklar gibi koklarlar sizi, incinmeyin diye kıymadan okşarlar her bir uzvunuzu.. Bu adamlar sevgiliden çok dost olurlar, yeri gelir canın yeri gelir canından..
Velhasılıkelam okuyan adam sevin...

11 Ağustos 2016 Perşembe

Yeni Başlayan Başlangıçlar

Buralara belki biri okur diye bir şeyler yazmak yeni hobim.. 👍🙆İnsanlar zaman zaman hep bir yol gösterici ararlar, bir kurtarıcı.. Dedim ki bu neden ben olmayayım. Mesela bugün aldığım en güzel haber arkadaşımın bir şeyler başarmış olmasıdır.👆 BAŞARMAK. 💪💪evet duymayı o kadar sevdiğimiz ama yorulmayı acı çekmeyi göze alamadığımız o eylem.  Hiç başarmanın mutluluğunu yaşadınız mı?  Yapabilirim deyip yapmayı?
Bana yorulmadan acı çekmeden başarılacak bir şey söyleyin. (Durun öyle hemen beni yanıltmak için düşünmeye girişmeyin hele bir yazım bitsin.) Ama gerçekten ciddi ciddi yorulmadan başardığın bir şey istediğim.. (Heee başkasının arkasından geçindiğin başarılar da geçersiz kabul etmiyorum 😏) bir tadına var tek başına başarmanın. Yapamamam diyenleri de duyar gibiyim. "Ama ben tek başıma nasıl yapayım?" "Herkes bana yapamazsın diyorsa demek ki yapamazmışım." yook öyle iş canım yapamazsın diyenler yapmandan korkanlardır aslında. Sen sadece cümleye odaklandığın için görememişsin asıl niyeti. Ne yap biliyor musun?  Yap.  HEP YAP. BİR ŞEYLER YAP. BİR ŞEYLER DENE. BİR ŞEYLER BOZ. HATTA TEKRAR DENE. Mesela yemek yapmayı dene 🍴  yakabilirsin çok normal ikincisi daha güzel olur, tuzu az olabilir çözümü var, kıvam tutmayabilir yine denersin. Yazı yaz mesela 📝 yaz, çiz, karala, sil, yırt. Sonra Tekrar yaz.  Şarkı söyle 🎶 🎶 kötü sesine inat herkes seni sustursa bile. Sus diyenin yüzüne yüzüne söyle en güzel şarkılarını. Çünkü sen sensin. Her şeyi yapabilirsin. Yeter ki iste yeter ki ayaklan, yeter ki başla.
Kontrol sende güç senin . 💪💪💪💪💪💪💪